Hvad er folk
Hvad er folk

Bliv klogere på, hvad folk er, og hvad vi laver.

Læs mere her
Nordea-fonden støtter, at flere unge griber demokratiet
Nordea-fonden støtter, at flere unge griber demokratiet

Vi er så heldige at være støttet af Nordea-fonden.

Læs mere her
Arkiv - Ting vi gør
Arkiv - Ting vi gør

Her har vi samlet nogle af de ting, der sker i og omkring folk.

Læs mere her

Hvad er folk - mødested for demokrati og dannelse?

Vi befinder os i en tid, hvor demokratiet på den ene side trives. Danske unge både tilslutter sig og stoler i vid udstrækning på de demokratiske institutioner. De er blandt nogle af de absolut dygtigste i Europa, når det kommer til viden om politik og samfund. På den anden side ser vi, at unges demokratiske selvtillid halter, at endnu for få deltager i fællesskaber i deres fritid og at den polariserede debat i høj grad afskrækker netop unge fra at tage del.

Hal Koch skrev, at demokratiet skal vindes af enhver ny generation. Vi siger, at det kræver uddannelse og dannelse at gøre det, og at flere unge skal have et lille skub for at være med. Det er i al beskedenhed, det vi gør.

Vi er stiftet som et samarbejde mellem DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd, DeltagerDanmark og Krogerup Højskole i 2019.

Hvad laver folk?

Gennem tre forskellige typer uddannelser vil vi give så mange unge som muligt flere og bedre redskaber til at tage aktiv del i det samfund, de er en del af:

1. Uddannelse af unge i demokrati og deltagelse. Det gør vi bl.a. med forløbet 'Grib demokratiet' for unge i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne.

2. Lederskabsuddannelse for unge engagerede. Målgruppen er unge, der allerede er engagerede og tager ansvar.

3. Efteruddannelse af voksne, der arbejder med unge. Målgruppen er lærere og undervisere.

Nordea-fonden støtter, at flere unge griber demokratiet

Nordea-fonden støtter projektet 'Grib Demokratiet' med omtrent 1,8 mio. kroner. Det er dem, der gør det muligt, at vi kan lave uddannelse af 200 unge i 2020/21.

Direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen, som også er en af fondene bag Ungdomsøen, hvor alle uddannelsesforløbene begynder, sagde i forbindelse med offenliggørelsen af fondens støtte:

”Nordea-fonden støtter folk, fordi vi vil stimulere unges aktive og konkrete deltagelse i de demokratiske processer. Det bliver spændende at følge, hvordan træningen vil styrke de unges mod, handlekraft og selvtillid”.

Arkiv - Ting vi gør

Her kan du få et indblik i, hvad der sker i og omkring folk - mødested for demokrati og dannelse.

Undersøgelse af demokratisk selvtillid - Tillægsanalyse til Demokratianalysen 2020

Nyhed

Undersøgelse af demokratisk selvtillid - Tillægsanalyse til Demokratianalysen 2020
02-02-2021

I folk arbejder vi med demokratisk selvtillid, og det er der både nærmest ingen og rigtigt mange definitioner og tal på. Hanna har i forbindelse med sin praktik dykket lidt ned i både, hvad andre før har fundet ud af, og nye tal fra DUF–Dansk Ungdoms Fællesråds Demokratianalyse. Hun har bl.a. fundet en sammenhæng mellem større tillid til demokratiet og andre mennesker og et højere niveau af Demokratisk Selvtillid.

folk - mødested for demokrati og dannelse