Gør det selv-demokrati

I folk har vi arbejdet med og udviklet metoder til at træne unges demokratiske selvtillid og færdigheder. Demokrati kræver færdigheder - at man er modig, vedholdende, nysgerrig og tør mene noget og være uenige på den fede måde. Alt det kan man heldigvis øve sig i og bliver mere sikker på med tiden.

Her på siden finder du øvelser, du må bruge, lige så tosset, du vil, i dit eget arbejde med at træne unges demokratiske selvtillid. De kan både bruges i en skoleklasse, i et frivilligt fællesskab eller en en helt tredje sammenhæng.

Demokrati handler også om magt. Derfor er der også en øvelse, der handler om at få magten og om at give den fra sig.

Øvelseshæfte: Gør det selv-demokrati

Vi har samlet alle vores bedste øvelser i et hæfte, der kan hentes og bruges lige med det samme. Vi håber, du vil tage det med ud i verden og prøve det af i dit fællesskab og få erfaringer med at lade den demokratiske selvtillid vokse.

Hent hæftet Gør det selv-demokrati - og god fornøjelse!

Det handler også om magt!

Demokrati handler i sidste ende om at forhandle, fordele og få eller afgive magten over beslutninger. Det behøver ikke at være et nulsumsspil, og for det meste vil det lykkes at forhandle sig til et sted midtimellem, hvor mange mener, at magten er brugt godt.

Når man skal træne demokrati, er magt og muligheden for at få den, derfor også en helt central øvelse. Der skal være noget på spil og noget at vinde eller tabe eller tale sig til rette om. Vi har udviklet en øvelse, der handler om netop det. Den er ikke kun svær for dem, der deltager i den, men helt sikkert også for dig, der kaster dig ud i at facilitere den.