Bog: Grib Demokratiet

Om at styrke unges demokratiske selvtillid, handlekraft og mod

Et stærkt demokrati kræver stærke demokrater. For at undgå polarisering, splittelse og resignation må så mange som muligt opleve at have en stemme, at kunne bruge den og blive lyttet til, når de gør det. Desværre kniber det med unges demokratiske selvtillid, og mod og handlekraft udebliver hos for mange.

Demokrati er heldigvis noget, man kan øve sig på. De, der er unge i dag, skal blive voksne i det samfund, vi bygger lige nu. Vi har brug for, at de er med og deltager aktivt i at forme og forholde sig til samfundet. Vi skal styrke deres demokratiske mod, handlekraft, nysgerrighed og vedholdenhed, for demokratiske kompetencer kommer ikke af sig selv.

Derfor har vi skrevet en bog. Den kan læses af de fleste, men er især til dig, der arbejder med unge og demokrati og gerne vil blive klogere på, hvordan man kan styrke demokratisk selvtillid, mod og handlekraft. Vi har samlet viden, erfaringer og praktiske anvisninger i ét og håber, det kan bidrage til inspiration, refleksion og ikke mindst til handling.

Herunder kan du hente bogen gratis som pdf eller bare dykke ned i nogle af de bedste historier fra den.

Få bogen gratis

Vi håber, bogen sætter tanker i gang – mens du læser, og når du lægger bogen fra dig og går ud i verden igen.

Vi vil gerne sige en stor tak til alle, der har hjulpet med at gøre bogen til virkelighed – de mange gode folk, der har ladet sig interviewe, ageret kritiske læsere og sendt os ideer. Og ikke mindst en stor tak til Forlaget Columbus Fond, der kunne se fidusen i bogen og har bakket op med midler til den praktiske realisering.

Du kan hente bogen her.